Osteopathie

Omdat het voor velen (nog) niet duidelijk is wat osteopathie nu juist inhoudt, volgt hier een kort woordje uitleg.

Osteopathie gaat uit van de kracht van het lichaam om zichzelf te genezen. Blijvende klachten worden volgens osteopaten dan ook veroorzaakt door spanningen/blokkages die dit zelfherstel in de weg staan. Omdat osteopathie gebaseerd is op de kennis van anatomie (vorm van het lichaam), embryologie (ontstaan van het lichaam), neurologie (bezenuwing van het lichaam) en fysiologie (werking van het lichaam), is een osteopaat in staat om linken te zien tussen verschillende plaatsen in het lichaam en bekijkt osteopathie het lichaam dus als één geheel. 

 

De spanningen/blokkages kunnen zich dus overal in het lichaam bevinden. De osteopaat voelt deze blokkages en/of spanningen en maakt ze terug vrij door middel van manuele behandelingstechnieken. Vervolgens wordt het lichaam enkele dagen tot weken de tijd gegund om zo goed mogelijk te herstellen. Soms zijn hiervoor meerdere behandelingen nodig.

 

Voor osteopathie heb je geen voorschrift van je arts nodig.
 

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten en kost 50 euro. Via de meeste ziekteverzekeringen krijg je 10 euro per behandeling terugbetaald en dit voor vijf behandelingen per jaar.

Mijn aanpak

Ik vind het heel belangrijk de tijd te nemen om uitvoerig te luisteren naar je klacht. Ik zal je ook steeds bevragen naar andere klachten/gebeurtenissen die een invloed kunnen hebben op jouw lichaam, zoals bv. doorgemaakte accidenten, operaties, etc.

Vervolgens zal ik op een subtiele wijze je lichaam onderzoeken naar spanningen/blokkages, welke ik op verschillende manieren kan loswerken. De technieken worden gekozen op basis van de patiënt en zijn klacht. Zo wordt elke behandeling dus aangepast zodat deze op maat van jouw lichaam en klacht geschreven is en jij ze ook als aangenaam zal ervaren. 

Om recidieven te voorkomen is het onder meer belangrijk dat je inzicht krijgt in je problematiek. Hier wordt ook zeker tijd voor vrij gemaakt aan het einde van de behandeling.